R'n'G Kitchen
Strony
Home
Współpraca
O mnie
piątek, 8 lutego 2019
Makaron z sardynkami
Szybkie danie na piątek.
Składniki
300 g makaronu fusilli
4 łyżki oleju słonecznikowego
2 szalotki
125 g sardynek w oleju z cytryną (bez skóry i ości)
3 łyżki startego parmezanu
natka pietruszki
sól, pieprz
Przygotowanie
Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.
Obrane szalotki szklimy na rozgrzanym oleju, dodajemy sardynki wraz z olejem, szpatułką je rozdrabniamy i smażymy.
Następnie dodajemy makaron, dokładnie łączymy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Podajemy ze świeżo startym parmezanem i posiekaną natką pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Nowszy post
Starszy post
Strona główna
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz