piątek, 1 lutego 2019

Krakersy z pomidorową pastą z indyka

Przekąski które polecam w sezonie karnawału. Są proste, szybkie, chrupiące i mega dobre. Pastę zrobiłam z ugotowanej piersi z indyka z pomidorami suszonymi. Coś pysznego.
























15 krakersów
30 dkg piersi z indyka ugotowanej
8 pomidorów suszonych
100 ml oliwy od pomidorów
sól, pieprz
1 awokado
sałata strzępiasta
8 pomidorów koktajlowych
8 oliwek czarnych
4 oliwki zielone
natka pietruszki
pieprz czerwony kulki
1/2 cytryny

Połowę piersi z indyka kroję na plastry. Resztę przekładam do miski, dodaję pomidory suszone, oliwę i miksuję na gładką pastę blenderem. Doprawiam solą, pieprzem według uznania. Awokado po obraniu ze skórki kroję na plastry i polewam sokiem z cytryny, nie ściemnieje.Na krakersach układam po plastrze awokado, wyciskam pastę z indyka za pomocą rękawa cukierniczego. Dodaję kawałki filetu, sałatę, połówki oliwek, pomidorka. Dekoruje natką, pieprzem czerwonym.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz