Karnawał w pełni, więc warto mieć w zanadrzu kilka sprawdzonych pomysłów na szybkie w przygotowaniu przekąski. Jedną z nich są kanapeczki na pieczywie Vega lekkie. Podałam je z pastą awokado , bo czy jest ktoś, kto za nią nie przepada?:) Do tego grillowane pomidorki i lekko pikantne dodatki w postaci czarnuszki, cheddara i nitek chili. Jedynym minusem takiej przekąski, jest to, że ekspresowo znika. Lepiej od razu zaopatrzyć się w większą ilość potrzebnych składników :)
- opakowanie pieczywa Sonko Vega Lekkie Pomidor
- 2 awokado hass
- sok z połowy limonki
- 1/4 łyżeczki soli
- szczypta pieprzu
- pomidorki koktajlowe
- łyżka oliwy
- cheddar
- czarnuszka
- nitki chili
Dojrzałe awokado rozgniatamy widelcem.
Dodajemy do niego sól, pieprz i sok z limonki i mieszamy.
Pieczywo Sonko Vega Lekkie Pomidor smarujemy powstałą pastą.
Pomidorki podsmażamy na oliwie na grillowanej patelni.
Przekładamy na kanapki.
Dodajemy również pokruszony cheddar, czarnuszkę i nitki chili.
Smacznego :)
Wpis powstał we współpracy z Sonko.
Brak komentarzy