1 lut 2019

Wątróbka drobiowa z jabłkiem,suszoną cebulką i szczypiorkiem




Wątróbka drobiowa- jedni kochają , drudzy nienawidzą. Ja zaliczam się raczej do tej pierwszej grupy :) 
Ja wątróbkę lubię raczej dobrze wysmażoną ... Dlatego dziś zapraszam na szybką propozycję obiadową i nie tylko.
Wątróbka smażona z jabłkiem , suszoną cebulką ,podawaną ze świeżym szczypiorkiem (możemy też dodać koper).
Polecam . 

Wszystkie przyprawy znajdziecie w sklepie https://www.skworcu.com.pl/
 
Zapraszam do polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/gotowaniepatki/  Będzie mi bardzo miło

SKŁADKINI DLA 4 OSÓB:


PRZYGOTOWANIE:

 Wątróbkę myję i kroję na mniejsze części. Doprawiam i zalewam mlekiem na ok 30 min. 

 Jabłka obieram i kroję w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej. Dodaję jabłka oraz majeranek.

Smażę aż jabłka będą rumiane. Jabłka przekładam do miski. Na tej samej patelni rozgrzewamy olej, wątróbkę (osuszoną lekko ręcznikiem papierowym), obtaczamy w mące (ja użyłam orkiszowej).

Przekładam na patelni smażę parę minut mieszając. Dodaję suszoną cebulkę oraz przyprawy.

Mieszam pod koniec dodaję jabłka. Całość dokładnie mieszam. 

Posypuję drobno posiekany szczypiorkiem lub koperkiem.

Podaję na ciepło . 

SMACZNEGO 


1.

2.
3.
4.
5.


Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF