Placuszki z czekoladą bez jajek

31 stycznia 2019

Pamiętacie FIT naleśniki owsiane z czekoladą, na które przepis podawałam niemalże rok temu? Wyszły przepyszne i wiem, że niektórym z Was też bardzo smakowały. Chciałam przygotować coś podobnego, ale w formie placuszków. I tak powstałe wegańskie pankejki owsiane z kawałkami czekolady. Są niezwykle mięciutkie i delikatne, wyraziście bananowe oraz oczywiście intensywnie czekoladowe! 





Składniki:

Przygotowanie:
  1. Czekoladę posiekaj na drobne kawałeczki. Banan rozgnieć widelcem. 
  2. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszaj. 
  3. Na patelni rozgrzej kilka kropel oleju. Nakładaj po łyżce masy i smaż na średnim ogniu, po ok. 1 minucie z każdej strony. 
  4. Gotowe placki podawaj z ulubionymi dodatkami. 

Wartości odżywcze (bez dodatków):
energia: 420 kcal
białko: 9 g
tłuszcze: 14 g
węglowodany: 60 g
błonnik: 8,5 g

1 komentarz

  1. Z tym kremem z Super Krówka to musi być szczególnie pysznie :)

    OdpowiedzUsuń