Translate

wtorek, 29 stycznia 2019

jakie wybrać zioła do potraw....

DANIA Z DROBIU
najlepiej stosować do nich :
bazylie, oregano, majeranek lub rozmaryn
a do farszu pasuje koperek oraz pietruszka

DANIA Z CZERWONEGO MIĘSA
do wołowiny, wieprzowiny oraz gulaszu  pasują:
bazylia, oregano, majeranek i mięta
tłuste pieczenie dobrze jest natrzeć rozmarynem lub tymiankiem

DANIA Z RYB I OWOCÓW MORZA
ich smak poprawią
 świeży lub suszony estragon,mięta, melisa oraz estragon

DANIA Z ZIEMNIAKÓW
do zapiekanek pasuje:
oregano i rozmaryn

SAŁATKI
zioła dobiera się tu do głównego składnika
jeśli w sałatce są pomidory lub zielona sałata idealnie pasuje bazylia, oregano lub tymianek

ROŚLINY STRĄCZKOWE
ich trawienie ułatwią:
cząber, kminek, kolendra oraz majeranek

POTRAWY MĄCZNE
do pizzy, lazanii oraz spaghetti pasuje:
 bazylia lub oregano


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz