Krokiety z kapustą kiszoną i grzybami

Krokiety z kapustą kiszoną i grzybami.Pyszne były, robiłam je jakiś czas temu.
Naleśniki:
  • 1 szkl. mąki
  • 2 jajka
  • 1/2 szkl.mleka
  • 2 łyżki oleju
  • szczypta soli 
Farsz:
  • 40 dkg kiszonej kapusty
  • 25 dkg pieczarek
  • cebula
  • sól, pieprz, wegeta
Wszystkie składniki ciasta na naleśniki dokładnie wymieszać albo zmiksować.Masę odstawiamy na ok 20 min.Patelnię dobrze rozgrzać,wlewać niewielką ilość ciasta, dokładnie rozprowadzać po dnie patelni. Naleśniki smażyć z obydwu stron, odwracając delikatnie łopatką.Kiszoną kapustę posiekać , dodać przyprawy i gotować do miękkości. Pieczarki i cebulę pokroić. Na rozgrzaną patelnię [ z olejem ] wrzucić cebulę. Gdy cebula się zeszkli dodać pieczarki i całość podsmażać ok 8 minut, następnie dodać ugotowaną i odcedzoną kapustę.Wymieszać i doprawić do smaku.Wystudzić
Na każdy naleśnik nałożyć farsz. Naleśniki zwinąć na krokiety, panierować w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju z każdej ze stron.



Komentarze