Babeczki makaronowe

Składniki:

200 g makaronu spaghetti

1 mała cukinia

150 g szynki

1 cebula

1/2 łyżki vegety z curry

5 jajek

2-3 łyżki mąki

1 łyżeczka vegety z chili

100 g sera żółtego

słodka papryka

Przygotowanie:

Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzić. Cebulę obrać, pokroić i zeszklić na rozgrzanym oleju, dodać pokrojoną w kostkę cukinię i posypać vegetą z curry. Szynkę pokroić w kostkę i wymieszać z cukinią, a następnie całość dodać do makaronu i wymieszać. Formę do muffinek natłuścić i nałożyć makaron. Jajka zmiksować na puszystą masę, dodać mąkę i vegetę z chili, wymieszać. Makaron zalać masą jajeczną. Wierzch posypać startym żółtym serem i słodką papryką. Piec około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni (termoobieg). Podawać na ciepło. Smacznego 🙂

babeczki makaronowe2
#durszlakXvegetanatur #vegetanatur #inspirowanenatura

Vegeta Natur - Inspirowane Naturą

6 uwag do wpisu “Babeczki makaronowe

Dodaj komentarz