Składniki:
200 g makaronu spaghetti
1 mała cukinia
150 g szynki
1 cebula
1/2 łyżki vegety z curry
5 jajek
2-3 łyżki mąki
1 łyżeczka vegety z chili
100 g sera żółtego
słodka papryka
Przygotowanie:
Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzić. Cebulę obrać, pokroić i zeszklić na rozgrzanym oleju, dodać pokrojoną w kostkę cukinię i posypać vegetą z curry. Szynkę pokroić w kostkę i wymieszać z cukinią, a następnie całość dodać do makaronu i wymieszać. Formę do muffinek natłuścić i nałożyć makaron. Jajka zmiksować na puszystą masę, dodać mąkę i vegetę z chili, wymieszać. Makaron zalać masą jajeczną. Wierzch posypać startym żółtym serem i słodką papryką. Piec około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni (termoobieg). Podawać na ciepło. Smacznego 🙂
ale pomysłowe babeczki:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dzięki 🙂
PolubieniePolubienie
na imprezę lub kolację idealne 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję i polecam 🙂
PolubieniePolubienie
Bardzo lubię takie babeczki. Zresztą często robię gdy zostanie mi makaron.
PolubieniePolubienie