Warsztaty z Gwiazdą i portalem AllAboutLife

Cykl "Warsztaty z Gwiazdą", autorski projekt portalu AllAboutLife.pl z każdą kolejną edycją zyskuje coraz szersze grono fanów wśród topowych dziennikarzy i blogerów. To nie tylko możliwość kreatywnego spędzenia czasu w miłym towarzystwie i poznania nowości rynkowych, ale też bezpośrednie rozmowy z gwiazdami znanymi nam z telewizyjnych ekranów.
Jeśli chcielibyście się dowiedzieć co gotują gwiazdy, jakie kosmetyki stosują na co dzień, jakich sprzętów używają w kuchni to "Warsztaty z Gwiazdą" spełnią Wasze oczekiwania w 100 procentach.


Gościem specjalnym czternastej edycji, która odbyła się w klimatycznych wnętrzach restauracji "Ruza Roża" była Anita Sokołowska - ceniona i powszechnie lubiana aktorka filmowa i teatralna, którą wielu widzów utożsamia ze wykreowaną przez nią niezapomnianą postacią doktor Leny Starskiej w serialu "Na dobre i na złe".  Przesympatyczna, bardzo kontaktowa z ogromnym zaangażowaniem opowiadała na co zwraca uwagę przygotowując posiłki, jakie produkty wybiera i co jest dla niej ważne w odżywianiu.
Aktorkę podczas kulinarnych zmagań wspierali Laurentiu “Lorek” Zedi, Vice Masterchef PL 2018, niekwestionowany autorytet i znawca bałkańskich smaków, Sebastian Kowalczyk - uczestnik programu "Mam talent", Antonina Flak -  młodziutka aktorka filmowa i serialowa oraz firma Philipiak Milano.


Jednak projekt "Warsztaty z Gwiazdą" to, jak wspomniałam na początku, także możliwość wspólnego gotowania. Doprawione ogromną porcją humoru i dużą szczyptą kreatywności zdrowe potrawy, na które przepisy przygotowała  Anita Sokołowska smakowały wyśmienicie. Kto nie spróbował, będzie tego żałował do końca życia.  A może nawet o jeden dzień dłużej?


Pisząc o organizowanym przez portal AllAboutLife.pl cyklu nie sposób też pominąć obecnych na warsztatach firmach, które zawsze przygotowują dla uczestników wspaniałe prezenty. Także tym razem nie zabrakło kulinarnych i kosmetycznych ciekawostek i nowości. Wychodząc z warsztatów dosłownie uginaliśmy się pod ciężarem otrzymanych podarunków.

Skoro było gotowanie to prędzej czy później nastąpić musi sprzątanie. Co prawda na warsztatach nas to nie dotyczyło, ale wszystko co dobre kiedyś się kończy i trzeba wrócić do domowych obowiązków. Z pomocą w ich wypełnianiu przybyła niezastąpiona i bardzo przeze mnie lubiana marka Mill Clean. Potraficie sobie wyobrazić, że wasza podłoga, okna czy meble roztaczają po umyciu zapach perfum? Takie właśnie innowacyjne rozwiązania zastosowano w produktach Mill Clean do mycia i pielęgnacji domu. Do tego znaczna część preparatów Mill Clean jest biodegradowalna, a ponad 90% składu stanowią składniki naturalne.
Markę Mill Clean miałam okazję poznać już wcześniej i mogę ją z pełną odpowiedzialnością polecić. Czysty dom i piękny zapach gwarantowane.


Tradycją stała się już obecność na "Warsztatach z Gwiazdą" takich renomowanych producentów jak Hortex i Krasnystaw. Tym razem do tego zacnego grona dołączyła firma Eisberg Sp. z o.o. Zakład Przetwórstwa Owocowo-Warzywnego ze swoimi flagowymi produktami - Lunch Boxami Red Fork, które świetnie sprawdzają się jako pełnowartościowy posiłek do pracy,  na uczelnię lub dłuższą podróż. Świeże sałaty, oryginalnie dobrane składniki i wyraziste dressingi - po takim posiłku dawka zdrowej energii wystarczy wam na długi czas.


Nie mogło też zabraknąć nowości, a wśród nich takich marek jak DobreKonopie.pl, portugalskiej Koala, której dystrybutorem na polskim rynku jest firma Panegara i brytyjskiej Newby - producenta najwyższej jakości herbaty.
DobreKonopie.pl to przede wszystkim prozdrowotne oleje i odżywki na bazie białka konopnego, zaliczane do super food łuskane nasiona, herbatki z liści zbieranych z polskich upraw i oparte na naturalnych składnikach napoje. Do ich wytworzenia wykorzystywane są wyłącznie rośliny, które nie zawierają substancji psychoaktywnej, można więc bez obaw korzystać z ich dobroczynnych dla organizmu właściwości.


Marka Koala to rewelacyjne, w pełni naturalnie przeciery, powstające na bazie dojrzewających w słońcu owoców m.in. marakui, mango,  papai czy popularnego w kuchni indyjskiej jackfruita. Wszystkie w pełni naturalne, bez żadnych dodatków smakowych, barwników czy konserwantów.
Jednak hitem XIV edycji "Warsztatów z Gwiazdą" okazała się tapioka - skrobia ekstrahowana z manioku. Tapioka Koala jest nawodniona, nie wymaga więc użycia wody, jak zwykła mąka z manioku. Dzięki temu można z niej błyskawicznie i bezproblemowo przyrządzić proste, bezglutenowe potrawy. Sprawdziliśmy - zajmuje to dosłownie 5 minut.


 Newby - tej firmy miłośnikom naprawdę doskonałej herbaty przedstawiać nie trzeba. Zna ją każdy, kto ceni sobie smak bursztynowego naparu. Serwowane przede wszystkim w pięciogwiazdkowych hotelach i restauracjach wyróżnionych gwiazdką Michelin, herbaty Newby od niedawna goszczą także na polskim rynku. Ciekawostką jest fakt, że Newby Teas jest własnością organizacji charytatywnej N. Sethia Foundation, działającej na rzecz rozwoju  edukacji, badań medycznych, wolności duchowej i pomocy w sytuacjach kryzysowych.
Jeśli lubicie smak wspaniałej aromatycznej herbaty lub chcecie sprawić komuś niebanalny prezent choćby z okazji zbliżającego się Dnia Zakochanych nie zastanawiajcie się. Herbaty Newby będą idealnym rozwiązaniem.


Po tylu wrażeniach przychodzi czas na odpoczynek i regenerację. Kosmetyczne hity dla kobiet i mężczyzn - maseczki do ciała i twarzy z zielonej glinki kambryjskiej zaprezentowała podczas eventu firma Dermaglin. Dermaglin jest jedynym w Europie producentem kosmetyków na bazie tej najcenniejszej  z glinek i wyciągów ziołowych.


Komentarze

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *


Blog Cztery Fajery założyliśmy niemal 9 lat temu, jako naszą podręczną książkę kucharską i swego rodzaju pamiętnik kulinarny. Dziś adresujemy go do każdego, kto kocha gotować albo dopiero rozpoczyna swoją przygodę w kuchni.

Dzielimy się z Tobą tylko tymi przepisami z których sami korzystamy. Nie znajdziesz tu nic, czego nie przyrządziliśmy ani potraw, których nigdy więcej nie ugotujemy. Każdy przepis, który opublikowaliśmy, sprawdziliśmy najpierw na sobie.


Znajdziesz tutaj zarówno dania tradycyjnej polskiej kuchni, jak i przepisy z odległych zakątków świata. Bardzo lubimy kuchnię regionalną, więc i takich receptur nie mogło zabraknąć, a ponieważ oboje jesteśmy wielkimi miłośnikami kawy, to doczekała się ona osobnego działu na blogu.

Lubimy pisać, ale jeszcze bardziej lubimy, kiedy czytacie to o czym piszemy. Będziemy wdzięczni za Wasze komentarze, bo to największa nagroda na jaką liczyć może bloger.

A teraz ugotujmy coś wspólnie
Ola i Paweł

Znajdziesz nas tutaj

Znajdziesz nas tutaj: