Kruche babeczki z masą kawową

Zamiast porannej kawy proponuję dzisiaj babeczki kawowe :) 

Składniki:
ciasto
- 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej
- 200 g masła
- 2 łyżki cukru waniliowego
- 3 żółtka
masa
- 150 g masła
- 2 jajka
- 3 łyżki cukru pudru
- 6 łyżeczek mocnej kawy

Przygotowanie:
Wszystkie składniki na ciasto łączymy, zagniatamy i schładzamy w lodówce minimum 30 minut. Następnie wylepiamy nim foremki na babeczki i pieczemy w 180 C około 15 minut. Jeszcze ciepłe wyciągamy z foremek. Gdy babeczki stygną zabieramy się za zrobienie nadzienia. Jajka z cukrem ubijamy na parze, aż zbieleją i staną się puszyste, następnie schładzamy. Masło ucieramy z kawą i porcjami dodajemy przestudzoną masę jajeczną. Kremem napełniamy przestudzone babeczki.







Komentarze