domowe batony energetyczne z czarną porzeczką i aronią

2973

składniki:
250 g płatków owsianych
150 g masła
70 g cukru brązowego
70 g miodu
50 g aronii kandyzowanej Helio
60 g czarnej porzeczki kandyzowanej Helio
70 g orzechów (włoskich, laskowych)
opcjonalnie:
100 g czekolady, rozpuszczonej

wykonanie:
Masło, cukier o raz miód umieszczamy w rondelku, podgrzewamy i mieszamy do rozpuszczenia się składników. Dodajemy płatki owsiane, posiekane orzechy, kandyzowaną aronię oraz kandyzowaną czarną porzeczkę i mieszamy. Całość przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia foremki (21x25cm), wyrównujemy. Pieczemy w 180 st. C przez ok. 15 -20 min. Następnie odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Opcjonalnie możemy polać czekoladą. Po całkowitym zastygnięciu, kroimy ostrym nożem np. na prostokąty.

wpis zawiera lokowanie produktu

1 KOMENTARZ

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here