niedziela, 20 stycznia 2019

CIASTO POMARAŃCZOWO-MIGDAŁOWE BEZ MĄKI

Tym razem dzielę się z Wami prostym przepisem na pyszne ciasto pomarańczowe bez mąki, które zadowoli wegetarian i miłośników produktów bezglutenowych. Gorąco zachęcam do wypróbowania tego przepisu.








Przygotowanie: 20 min.

Pieczenie: 55 min.

Porcja dla 4-6 osób

Składniki:

● 1 duża pomarańcza bio

● 125 g mielonych migdałów

● 3 jajka

● 125 g drobnego cukru

● 2 łyżeczki proszku do pieczenia bio

● cukier puder do posypania

● migdały (lub płatki migdałowe)  do dekoracji

● sól


Przygotowanie:

Jajka ubij z cukrem do białości. Domieszaj proszek do pieczenia, skórkę otartą i sok wyciśnięty z pomarańczy, szczyptę soli i zmielone migdały. Dokładnie wymieszaj całość.

Przygotowaną masę wlej do formy wyłożonej papierem do pieczenia, i wstaw do nagrzanego piekarnika (180°C) na około 55 minut.

Upieczone ciasto posyp po przestygnięciu cukrem pudrem i udekoruj cienko pokrojonymi migdałami lub uprażonymi płatkami migdałowymi. 




Bądź fit na wiosnę!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz