SURÓWKA Z PORA DO OBIADU: prosty, klasyczny przepis
/
0
Klasyczna surówka z pora do obiadu |
Przepis na surówkę z pora ze śmietaną.
Pyszna surówka z pora ze śmietaną i musztardą do obiadu. Surówka doprawiona solą i cukrem. Bardzo prosta i szybka do zrobienia surówka, świetna jako dodatek do obiadu. Najlepsza do pieczonych lub duszonych mięs, mięs z grilla albo jako samodzielna przekąska. Do surówki z pora można dodać startą marchew, jabłka, kukurydzę lub jajka na twardo.
Jak zrobić surówkę z pora do obiadu - wypróbowany przepis, składniki, przyprawy i przygotowanie.
Oto składniki i przyprawy na surówkę z pora:
na 2-3 porcje- 2 pory bez zielonych liści
- 1/2 łyżeczki cukru
- 1/4 łyżeczki soli
- 1/2 kubeczka gęstej śmietany, ok. 100g
- 1/2 łyżeczki ulubionej musztardy
Przepis na surówkę z pora - przygotowanie krok po kroku:
Krok 1.
- pory oczyścić, wymyć, przekroić wzdłuż na połowę, pokroić w poprzek w słomkę. Następnie posiekane pory posypać solą i cukrem, lekko przemieszać i odstawić
Krok 2.
- W miseczce wymieszać śmietanę i musztardę.
- Przed podaniem surówki,pory polać śmietaną i lekko przemieszać. Każdą porcję surówki z pora można posypać drobno posiekanym koperkiem lub natką pietruszki
Smacznego :)
Surówka z pora do obiadu |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz