Zupa Spaghetti

Zupa jak spaghetti, bardzo aromatyczna i niezwykle syta i smaczna. Prosta i szybka w przygotowaniu. Polecam.

Składniki

  • 500 g mięsa wołowego mielonego
  • sos pomidorowy włoski w butelce
  • 2 cebule
  • marchew,pietruszka, ćwiartka selera,kawałek pora
  • 3-4 ząbki czosnku
  • 2 łyżki FIX Spaghetti bolognese
  • 1 łyżka słodkiej papryki w proszku
  • 1 łyżeczka ostrej papryki w proszku
  • 1 łyżka majeranku
  • liść laurowy,zile angielskie kilka ziaren
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki oleju
  • natka pietruszki posiekana
  • Bio makaron razowy spaghetti
  • ser mozarella tarty

Cebulę, czosnek, drobno posiekać, warzywa poszatkować. Rozgrzać łyżkę oleju na patelni, wrzucić czosnek, cebulę, zeszklić,dodać warzywa razem dusić ok 10 minut. Przełożyć do garnka zalać wodą ok 1,5l – 2 l,wlać sos pomidorowy. Rozgrzać łyżkę oleju na patelni, wrzucić mięso i chwilę podsmażyć cały czas mieszając.Przełożyć do garnka, dodać wszystkie przyprawy (oprócz soli i pieprzu), gotować do miękkości mięsa i warzyw( ok 30 minut). Posolić, dodać pieprz, według uznania.

Makaron ugotować według przepisu.  Nałożyć na talerz, wlać zupę, posypać natką oraz startym serem.

Smacznego:)

Share Button

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *