środa, 16 stycznia 2019

Zapiekany camembert z bagietką





Taki prosty, ale za to jaki pyszny...pierwszy wpis w Nowym Roku :) Idealny na karnawałową przystawkę lub do pochrupania przy filmie. Na ciepło rozpływa się w swojej delikatności w ustach. Sprawdźcie, czy nie macie w lodówce sera ;)






Składniki:

1 sztuka okrągłego naturalnego sera camembert
bagietka
odrobina masła







Przygotowanie:

Ser wkładamy do kokilki. Nacinamy camembert w szachownicę.
 Dookoła na pergaminie wykładamy porwana na niewielkie kawałki bagietkę. Ścieramy na nią odrobinę masła.
Całość wstawiamy rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na około 15 minut.
Kiedy ser zaczyna sie rozpuszczac a bagietka się zarumieni, całość wykładamy i zjadamy na gorąco.

Smacznego :)





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz