stycznia 07, 2019

FASOLKA SZPARAGOWA Z KRUSZONKĄ MIGDAŁOWĄ



Dzisiaj mam dla Was bardzo prosty i szybki pomysł na fasolkę. Pomyślałam, że podzielę się z Wami tym pomysłem, bo mimo tego, że jest niepozorny to fasolka jest tak dobra, że po prostu musicie ją zrobić i zjeść ze smakiem!


Pomysł na fasolkę szparagową:

- 500 g fasolki szparagowej żółtej
- 2 łyżki masła
- 4 łyżki mąki migdałowej (sproszkowane migdały, jeśli nie masz mąki to po prostu zmiel w młynku migdały)
- sól do smaku

Na patelnię wrzuć masło, jak się rozpuści dodaj mąkę migdałową, jak się lekko zrumieni dodaj fasolkę i przesmaż przez 4-5 minut. Całość jest gotowa!






1 komentarz:

  1. Bardzo fajna alternatywa dla bulki tartej,slodka fasolka bardzo pasuje z migdalami,kto nie probowal bardzo polecam :)

    OdpowiedzUsuń

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI