2019/01/04

Rosół wegetariański

Dzisiaj przedstawiam Wam przepis na wyśmienity rosół wegetariański, którego smak jest niepowtarzalny i zdecydowanie wyjątkowy. Rosół bez grama mięsa, za to z suszonymi grzybami, czosnkiem i sosem sojowym. Cudowny smak, niepowtarzalny kolor , to przepis na naprawdę wyjątkowy rosół!

Przygotowałam ten wegetariański rosół po raz pierwszy, ale wiem, że już nigdy nie powrócę do wersji mięsnej. Aromatyczny, idealnie rozgrzewający! 


Rosół wegetariański


Rosół wegetariański

Składniki:
  • 1 korzeń pietruszki
  • 2 marchewki
  • 1/4 cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki posiekanej natki z pietruszki
  • kilka sztuk suszonych grzybów
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • 1-2 łyżki sosu sojowego
  • szczypta kurkumy
  • 1 łyżeczka oleju
  • sól do smaku

Przygotowanie:
  • Cebulę obieramy i opalamy na ogniu.
  • Marchew i pietruszkę obieramy.
  • Przekładamy do garnka razem z cebulą.
  • Dodajemy czosnek, ziele angielskie i suszone grzyby.
  • Zalewamy 2 litrami wody.
  • Dodajemy sos sojowy oraz kurkumę i olej.
  • Gotujemy pod przykryciem przez 2 godziny.
  • Doprawiamy do smaku.
  • Podajemy z ulubionym makaronem.

Rosół wegetariański

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz