SAKIEWKI WIEPRZOWE Z SERKIEM I SZCZYPIORKIEM + FILMIK

4 sty 2019
data:post.title
Sakiewki wieprzowe przygotowałam z szynki, jednak można je zrobić również ze schabu. Mięso ubijamy, smarujemy szczypiorkowym serkiem, panierujemy i smażymy na rozgrzanym oleju. 


SKŁADNIKI : 
  • 1 kg mięsa od szynki 
  • 300 g serków topionych gouda ( można pomieszać ze szczypiorkowymi ) 
  • 1 pączek szczypiorku
  • sól, pieprz, papryka do smaku 
  • 2 jajka + mąka + bułka tarta do panierowania 
                                                                PRZYGOTOWANIE : 
  1. Mięso należy umyć i pokroić na kotlety, ubić tłuczkiem na cienkie kotlety.  Następnie doprawić przyprawami z każdej strony. 
  2. Serki topione mieszamy widelcem z posiekanym szczypiorkiem. Na każdy kotlet nakładamy po łyżce farszu i rozsmarowujemy na jednej połowie mięsa. Kotlety składamy i lekko dociskamy. 
  3. Panierujemy w mące, rozmąconym jajku i bułce tartej z każdej strony.
  4. Smażymy na oleju z każdej strony na złoto. 
  5. Sakiewki podajemy cieple z ulubionymi dodatkami. Smacznego. 
                                     Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrybcji kanału ; 


 

Prześlij komentarz