czwartek, 3 stycznia 2019

Wrapy wegetariańskie z awokado

Szybkie w przygotowaniu wrapy z tortilli są świetną propozycją na imprezową przekąskę lub lekki obiad do pracy. Wypełnione delikatnym serkiem lekko pikantną rukolą, papryką, ogórkiem i awokado są zdrowa i smaczna propozycją dla dbających o dietę.

 
Składniki:
4 duże placki tortilla
serek kanapkowy śmietankowy
rukola
1 papryka czerwona
1 ogórek wężowy
1 awokado
szklanka posiekanych orzechów włoskich

Sposób przygotowania:
Placki tortilli podsmażamy na suchej patelni aż się ogrzeją i lekko zbrązowieją.
Na placku rozsmarowujemy równą warstwę serka kanapkowego. Orzechy prażymy na suchej patelni i drobno siekamy. Rozsypujemy równą warstwą na serku kanapkowym razem z rukolą. Paprykę, ogórka i awokado myjemy i kroimy w podłużne kawałki. Warzywa układamy równomiernie na placku z rukolą. Zawijamy jeden z boków w rulon. Wbijamy w równych odległościach 5 wykałaczek i kroimy ostrym nożem na 5 kawałków.



Czas przygotowania: 45'
Trudność: łatwe
Kaloryczność: 410 kcal / porcja



2 komentarze:

  1. Na pewno wyśmienicie smakują. Narobiłaś mi ochotę na wrapa, którego zrobię sobie pewnie po pracy. Nie mogę zbytnio jeść mięsa więc to będzie dla mnie idealna kolacja.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Printfriendly