Śledzie po cygańsku

Śledzie po cygańsku - idealne na święta i wszelkie imprezki.

Śledzie po cygańsku

Składniki:

250 g śledzi w oleju
3 ogórki konserwowe
1 cebula czerwona
2 ząbki czosnku
1 czubata łyżeczka musztardy sarepskiej
100 ml ketchupu pikantnego
pieprz

Wykonanie:
  • Śledzie odsączamy z oleju, kroimy na mniejsze kawałki i lekko pieprzymy.
  • Ogórki konserwowe i cebulę kroimy w drobną kostkę.
  • Czosnek przeciskamy przez praskę.
  • Łączymy ogórki, cebulę, czosnek, musztardę i keczup. Mieszamy.
  • W słoiczku układamy naprzemiennie warstwami śledzie i sos.
  • Wkładamy do lodówki. Podajemy schłodzone.
  • Smacznego :)

9 komentarzy:

  1. Fajny pomysł na świątecznego śledzika :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszne śledziki! :) W takim wydaniu będą idealne na świąteczny stół :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Życzę Ci zdrowych, spokojnych i wesołych Świąt! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Mniam, jakie apetyczne! Bardzo lubię takie śledziki :D Życzę Ci wesołych, zdrowych i pogodnych Świąt Bożego Narodzenia! :*

    OdpowiedzUsuń
  5. Doskonałe i na Święta, i na co dzień P)
    Cudownych, radosnych, pełnych ciepła, miłości i rodzinnej atmosfery Świąt <3

    OdpowiedzUsuń
  6. Nigdy takich nie robiłam. Wypróbuję Twój przepis w karnawale :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Wszystkiego dobrego w Nowym Roku:-)

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło, jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Wydrukuj

Zobacz również

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...