Przepis na ciasto
2,5 szklanki mąki tortowej
1 kostka margaryny
1 szklanka wiórków kokosowych, może być kolorowy kokos
7 łyżek cukru pudru
4 łyżki kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 jajka
olejek migdałowy
Wszystkie składniki wyrabiamy i dajemy na 30 min do lodówki, potem wałkujemy i wykrawamy kółeczka lub inne kształty. Ciastka pieczemy ok 20 min jedną blaszkę 170st .
Masa do przekładania ciastek
20 dag cukru pudru
1 kostka masła
25 dag mleka w proszku
1 jajko
olejek cytrynowy lub wyciśnięta cytryna
wszystko wymieszać razem i smarować ciastka i składać. Ja ciastka ozdobiłam czekoladą i kokosem
rozpuszczoną i posypałam kokosem . i
Uwielbiam kokos, więc wiem, że nie przeszłabym obojętnie obok Twoich ciasteczek, Tereniu:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuje Dorotko miło to słyszeć więc zapraszam na ciasteczka pozdrawiam serdecznie
PolubieniePolubienie
To coś dla mnie,love kokos 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Asiu to polecam
PolubieniePolubienie
Coś dla mojego małżonka:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Cieszę się i pozdrawiam cię serdecznie
PolubieniePolubienie
Pysznosci i jak pieknie wygladaja, musze upiec 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Witaj
Edytko polecam pyszne są pozdrawiam serdecznie
PolubieniePolubienie
Cześć Tereniu. Pomysł na kokosowe ciasteczka przekładane masą cytrynową, jest mega smaczny. Na pewno postaram się zrobić je. Może na Sylwestra, były by doskonałą przekąską.
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuje i polecam Malgosiu
PolubieniePolubienie