17 gru 2018

Wątróbka drobiowa z jabłkiem


Do Świąt zostało kilka dni, ten czas zazwyczaj w naszych domach jest zapełniony przygotowaniami na ten Wielki Dzień. Dlatego dziś zapraszam na pyszną Aromatyczną Wątróbkę duszoną w jabłkach i cebuli . 
Robi się ją bardzo szybko i łatwo 
Rewelacyjnie smakuje dzięki przyprawą Rafex
Nie kosztuje zbyt dużo 
Smakuje wszystkim 
Połączenie jabłka, ziół, cebuli z wątróbką jest na prawdę trafione w 100 % 
Tak więc zaczynamy :)
Zapraszam do polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/gotowaniepatki/  Będzie mi bardzo miło

SKŁADNIKI NA 4 PORCJE:
Przygotowanie:

1. Wątróbkę myjemy , osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki. 
2. Jabłka obieram i kroję w kostkę. 
3.Cebulę obieram i kroję w kostkę. 
4. Wątróbkę obtaczam w mące. 
5. Na patelni rozgrzewam olej , zmniejszam ogień i dodaję wątróbkę. 
6. Doprawiam przyprawami. 
7. Smażę aż wątróbka będzie rumiana. 
8. Dodaję jabłka i ccebulę. 
9. Smażę na małym ogniu  aż jabłka będą miękkie.  
10. Podaję z ulubionymi dodatkami : pieczywem, ziemniakami czy kaszą.









Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF