AdSense

piątek, 14 grudnia 2018

Schab do kanapki

          Schab do kanapki - prosty sposób na domową wędlinę, którą można przygotować z dnia na dzień.


około 2,5 kg schabu
3 łyżki soli peklowej
3 łyżki wegety
3 łyżki pieprzu ziołowego
9 ząbków czosnku

          Mięso podzielić na 3 równe części, umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Wymieszać przyprawy, czosnek obrać, pokroić wzdłuż, w cienkie plasterki. Mięso natrzeć mieszanką przypraw, obłożyć czosnkiem. Tak przygotowane porcje schabu zawinąć w folię do pieczeni (każdy oddzielnie), obwiązać ciasno bawełnianym sznurkiem. Końce folii powinny być starannie, szczelnie związane. Pozostawić na 10 - 12 godzin w lodówce. Po tym czasie gotować na parze 1,5 godziny. Wyjąć z folii po schłodzeniu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

AdSense