piątek, 14 grudnia 2018

Pulpeciki w sosie pomidorowym z makaronem


No i już jechać możecie nas za to, że „złotówami”  jesteśmy. W sumie chcemy pokazać Wam, nie tyle jak zaoszczędzić, bardziej jak nie marnować produkty. Kasa, kasą…jednak racjonalne myślenie bardziej wchodzi w rachubę. Nie wiemy dlaczego aż tylu ludzi marnuje podstawowe składniki :/ Postaramy się, postaramy…bo nam też nie zawsze udaje się.  Oto kolejny przepis z niedzielnego „rosołu”.










Składniki

  • 300 g mięsa z rosołu
  • warzywa ugotowane z rosołu ( proporcja 1:1)
  • 2 jajka
  • natka pietruszki
  • bułka tarta
  • mąka
  • olej do smażenia
  • 500 ml rosołu
  • 1 szklanka passaty pomidorowej
  • makaron
  • sól, pieprz
  • cukier

    Przygotowanie


    1. Zmielone mięso i warzywa mieszamy z jajkami i bułką tartą (3 łyżki).
      Z masy formujemy pulpety, obtaczamy w bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju.
      Rosół rozgrzewamy, dodajemy passatę, przyprawy i zagotowujemy. Zmniejszamy płomień i wrzucamy pulpety. Dusimy przez kwadrans na małym ogniu.
      W tym czasie gotujemy makaron, Odcedzamy i dodajemy do sosu. Mieszamy.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz