RYBA PANIEROWANA


ryba-panierowana




Ryba panierowana to absolutny klasyk podczas kolacji Wigilijnej. Przygotowana według tego przepisu jest mięciutka w środku z chrupiącą złota panierką


panierowana-ryba



Składniki


2-3 filety
3 łyżki mąki pszennej 
3 łyżki bułki tartej
olej do smażenia
sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania

Opłukane i osuszone filety pokroić na kawałki.
Następnie każdy kawałek ryby oprószyć solą oraz pieprzem.
Przyprawioną rybę obtoczyć w mące bułce tartej, roztrzepanym jajku i ponownie w mące. każdy kawałek fileta. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu kilka minut z każdej strony.
Tak przyrządzona ryba świetnie smakuje z ziemniakami z olejem lnianym
Smacznego.


ryba-na-wigilie

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuje za odwiedzenie mojego bloga, miło mi będzie jeżeli pozostawisz komentarz

rondel
Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów
Copyright © 2014 Rarossa , Blogger
rarossa.blogspot.com