RYBA PANIEROWANA
Ryba panierowana to absolutny klasyk
podczas kolacji Wigilijnej. Przygotowana według tego przepisu jest mięciutka w
środku z chrupiącą złota panierką
Składniki
2-3 filety
3 łyżki mąki pszennej
3 łyżki bułki tartej
olej do smażenia
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia
sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania
Opłukane
i osuszone filety pokroić na kawałki.
Następnie
każdy kawałek ryby oprószyć solą oraz pieprzem.
Przyprawioną
rybę obtoczyć w mące bułce tartej, roztrzepanym jajku i ponownie w mące. każdy
kawałek fileta. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu kilka minut z każdej strony.
Tak
przyrządzona ryba świetnie smakuje z ziemniakami z olejem lnianym
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuje za odwiedzenie mojego bloga, miło mi będzie jeżeli pozostawisz komentarz