sobota, 1 grudnia 2018

Mleczny koktajl dyniowo-lukrecjowy

Zdaję sobie sprawę, że lukrecję można albo uwielbiać, albo nienawidzić. Należę do tych pierwszych. Śmiało mogę napisać, że smak anyżu i lukrecji należą do moich ulubionych. Latami szukałam lukrecji w sklepach i w tym roku udało mi się ją namierzyć. Od tego czasu eksperymentuję z nią na przeróżne sposoby.




Składniki (na 2 porcje):


500 ml mleka
2 łyżeczki lukrecji
łyżka mąki dyniowej
łyżka melasy winogronowej

Miksować wszystkie składniki ok. 10 sekund do uzyskania pianki na wierzchu.
Od razu podawać.

Z czasem mąka dyniowa opada na dno, więc przed wypiciem ponownie wymieszać.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Chętnie poznam Twoje zdanie na temat tego wpisu lub przepisu. Zostawisz kilka słów w komentarzu?
Dziękuję, również za lajki na fb oraz serduszka na Instagramie :-)
Komentarze z lokowaniem produktów nie będą publikowane.