Kasza gryczana z polędwiczką z indyka, dynią i kapustą pekińską

Magda

Nie ma to jak pyszna i zdrowa kasza z dodatkiem ulubionej dyni na obiad :) Zapraszamy na kaszę gryczaną z polędwiczką z indyka, dynią i kapustą pekińską :)

Kasza gryczana z polędwiczką z indyka, dynią i kapustą pekińską - Kuchenne Wariacje, Sezonowo Bezglutenowo

Składniki na kaszę:

– 300 g polędwiczki z indyka
– 100 g kaszy gryczanej
– 300 g obranej dyni
– 300 g kapusty pekińskiej
– 1 por
– 1 pomidor
– 1 łyżka oliwy
– 1 szklanka wody
– 1/2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego
– 1/2 łyżeczki mielonego imbiru
– sól
– pieprz

Składniki na 2 porcje.

W rondelku rozgrzewamy oliwę i podsmażamy na niej pora pokrojonego w krążki. Polędwiczkę z indyka kroimy w paski i dodajemy do pora. Kaszę płuczemy w wodzie i wrzucamy do indyka, wlewamy trochę wody. Kiedy kasza jest na wpół miękka dodajemy pomidora pokrojonego w kostkę. Całość przyprawiamy. Dynię kroimy w kostkę a kapustę pekińską kroimy w paski i dodajemy do reszty. Dusimy do miękkości.

Smacznego :)

Kasza gryczana z polędwiczką z indyka, dynią i kapustą pekińską - Kuchenne Wariacje, Sezonowo Bezglutenowo

Print Friendly, PDF & Email
Jeżli masz ochotę na 100 pysznych bezglutenowych przepisów na 4 pory roku nie publikowanych na Kuchennych Wariacjach to zrób sobie prezent i kup nasza ksiażkę :)

Jeżeli jesteście zainteresowani zakupem "Sezonowo Bezglutenowo" to możecie ją sobie sprawić za pośrednictwem księgarni online:

  1. Świat książki
  2. Empik
  3. Tania książka
lub stacjonarnie np. w Empiku :)

 



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *