czwartek, 29 listopada 2018

Wegańskie placuszki dyniowe-cukiniowe

Propozycja dla wegan i nie tylko. Zielono-pomarańczowe placuszki z dyniowo-cukiniowe. Idealne na obiad i nie tylko.




Składniki:

  • 3 łyżki zmielonego siemię lnianego
  • 3 łyżki mąki orkiszowej
  • 200g puree z dyni
  • 1 mała cukinia
  • 1 łyżka płatków drożdżowych nieaktywnych 
  • szczypta proszku do pieczenia
  • przyprawy: papryka słodka, pieprz czarny, czosnek granulowany, zioła prowansalskie
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:
Cukinię umyć, obrać i zetrzeć na tartce o grubych oczkach. Dodać pozostałe składniki. Dokładnie wymieszać. Smażyć na rozgrzanym ogniu. Podawać z swoimi ulubionymi składnikami.

Smacznego! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz