MAKARON PENNE Z PESTO ALLA CALABRESE

penne z sosem

MAKARON PENNE Z PESTO ALLA CALABRESE


Jeżeli chcecie zrobić w krótkim czasie, bardzo smaczny obiad to zapraszam do zrobienia  pysznej pasty z pesto na bazie czerwonej papryki i serów Pecorino Romano i Ricotty.  Gdybyście chcieli zrobić własne, domowe pesto, to zapraszam do mojego przepisuKliknij, aby przejść do przepisu.


Składniki

  • makaron penne 500 g
  • ser Pecorino Romano 100 g 
  • pesto alla calabrese 200 g
  • sól 1 szczypta
  • woda 2 l
  • czarny pieprz (opcjonalnie)

Sposób przygotowania


Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na al dente w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy i ścieramy ser. Całość mieszamy. Dodajemy pesto i ponownie mieszamy. Makaron przekładamy do głębokiego talerza, doprawiamy solą i posypujemy startym serem. Opcjonalnie doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem.