Szukaj na tym blogu

czwartek, 22 listopada 2018

Śledziowy przysmak




Składniki:
-4  solone filety śledziowe
-2 ogórki konserwowe
-1 duża cebula
-4 pomidorki suszone
-30 g suszonej żurawiny 
-2 łyżki oleju z pomidorków
-1/2 łyżeczki octu
Filety zalać mlekiem i odstawić na godzinę do lodówki w celu odmoczenia soli. Następnie odsączamy z mleka i kroimy w romby. Cebulę kroimy w kostkę i przelewamy wrzątkiem na sitku, studzimy. Żurawinę  zalewamy wrzątkiem na 1-2 minuty, po czym odsączamy i drobno siekamy.  Ogórki i pomidorki drobno kroimy. Wszystko, oprócz śledzi, razem łączymy dodajemy olej, ocet i dokładnie mieszamy. Układamy w półmisku na przemian ze śledziami. Przed podaniem odstawiamy najlepiej na noc do lodówki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz