Szukaj na tym blogu

środa, 14 listopada 2018

Sałatka ziemniaczana z sosem musztardowym

Warzywa i owoce są wdzięcznymi produktami, dają możliwość najróżniejszych kompozycji smakowych i kolorystycznych. Tak też improwizując stworzyłam tę sałatkę. 


Składniki:
-3 ziemniaki ( 50 dag )
-1 mała puszka groszku
-1 por ( biała część )
-1 mały słoik marynowanych pieczarek
- garść posiekanego koperku

Ziemniaki ugotować w mundurkach, wystudzić, pokroić w kostkę. Por pokroić w krążki, przelać na sitku wrzątkiem, wystudzić. Paprykę pokroić w drobne paski,  małe pieczarki można pozostawić w całości, większe przekroić na pół. Wszystkie warzywa wraz z groszkiem, koperkiem i sosem połączyć, wymieszać i odstawić na godzinę do lodówki, aby smaki się zintegrowały.
Do krojenia warzyw wykorzystałam nóż firmy  Ambition 
Przepis na udane święta

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz