Składniki:
250 g gorzkiej czekolady (u mnie z orzechami)
1 kostka margaryny mlecznej
3/4 szklanki cukru
75 g mąki
3 jaja
pół szklanki wody
2-3 łyżki masła orzechowego
Sposób przygotowania
Wodę z cukrem podgrzewać, cały czas mieszając, aż do rozpuszczenia cukru. Dodać połamaną czekoladę, a kiedy się rozpuści, pokrojoną na kawałki margarynę. Kiedy masa będzie jednolita, zestawić z gazu. Przestudzić. Jajka zmiksować z mąką i cienkim strumieniem wlewać masę czekoladową. Blachę (ok. 20×25 cm) wyłożyć papierem do pieczenia i wlać masę. Masło orzechowe nałożyć niewielkimi porcjami na masę.
Piec około 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Smacznego 🙂
wpadam na kawałek!
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Zapraszam 🙂
PolubieniePolubienie
Super! Prosto i smacznie 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję 🙂
PolubieniePolubienie
Mniam! Apetycznie się zapowiada 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję 🙂
PolubieniePolubienie