Brownie z masłem orzechowym

Składniki:

250 g gorzkiej czekolady (u mnie z orzechami)

1 kostka margaryny mlecznej

3/4 szklanki cukru

75 g mąki

3 jaja

pół szklanki wody

2-3 łyżki masła orzechowego

Sposób przygotowania

Wodę z cukrem podgrzewać, cały czas mieszając, aż do rozpuszczenia cukru. Dodać połamaną czekoladę, a kiedy się rozpuści, pokrojoną na kawałki margarynę. Kiedy masa będzie jednolita, zestawić z gazu.  Przestudzić. Jajka zmiksować z mąką i cienkim strumieniem wlewać masę czekoladową. Blachę (ok. 20×25 cm) wyłożyć papierem do pieczenia i wlać masę. Masło orzechowe nałożyć niewielkimi porcjami na masę.

Piec około 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Smacznego 🙂

Brownie z masłem orzechowym

Andrzejkowa uczta 2

8 uwag do wpisu “Brownie z masłem orzechowym

Dodaj komentarz