Owsiane babeczki bajaderki z piekarnika - bez cukru, mąki i jaj


Babeczki bajaderki bez glutenu, bez jaj, bez mąki i oczywiście bez cukru. Są mokre w środku i posiadają wspaniały orzechowy aromat. Z poniższych składników zrobiłam 6 babeczek.

Składniki :

- 2 dojrzałe banany
- 1 łyżka karobu
- 1/2 szklanki zmielonych bezglutenowych płatków owsianych (do kupienia -->TU<-- )
- 1/2 szklanki zmielonych orzechów (użyłam nerkowców)

Przygotowanie:

Banany kroimy na kawałki, wrzucamy do miski i miksujemy. Dodajemy pozostałe składniki i miksujemy.
Nakładamy do silikonowych foremek  ( -->TU<-- kupisz foremki)
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni, pieczemy 25 minut.

                                                  https://www.facebook.com/szkrabjesam/

                                                 

Komentarze

Popularne posty