Zdarzało Wam się zrobić więcej placków ziemniaczanych, niż
potrzebowaliście? W żadnym wypadku nie wyrzucajcie! Pokażemy Wam jak w fajny
sposób można je zagospodarować.
Składniki
- 7-8 sztuk placków ziemniaczanych
- 250 g surowego boczku
- 2 cebule
- 4 ząbki czosnku
- 1 łyżka smalcu
- sól, pieprz
Przygotowanie
Boczek kroimy w paski.
Cebulę kroimy w piórka.
Czosnek siekamy.
Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy boczek, chwilę smażymy,
dodajemy cebulę i czosnek. Dusimy pod przykryciem przez 10 min.
Następnie dodajemy placki pokrojone w kawałki i smażymy
intensywnie przez kolejne 5 min, cały czas mieszając.
Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Podajemy z maślanką.
-
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz