DROBIOWA WĄTRÓBKA OWINIĘTA BOCZKIEM PIECZONA W PIEKARNIKU

Wątróbka owinięta boczkiem to idealny pomysł na danie obiadowe, kolację lub przekąskę imprezową. Ostatnio przygotowałam takie wątróbki dla mojej rodziny, z powodu braku czasu miało być coś na szybko i okazało się, że wszyscy zjedli z wielkim apetytem. Mój mąż, który nie przepada za wątróbką również się zajadał ;) Jeśli szukacie pomysłu na wątróbkę inaczej niż tradycyjna z cebulką to polecam ten przepis :)




Składniki:
* około 300 g wątróbki drobiowej
* kilka plasterków boczku 
* sól i pieprz do smaku (użyłam Skworcu)
* płaska łyżeczka majeranku (użyłam Skworcu)

Wykonanie:
Wątróbki dokładnie oczyścić, umieścić w misce. Wsypać sól, pieprz, majeranek i dokładnie wymieszać, odstawić na około 10 minut.
Na każdy plasterek boczku położyć na środku dwa kawałki wątróbki (jeśli macie małe plasterki to kawałek wątróbki na plasterek boczku). Zawinąć boczek w rulonik.
Piekarnik nagrzać do 180'C. Piec wątróbki po około 10-12 minut z każdej strony.






1 komentarz:

  1. Tradycyjną wątróbkę z cebulką - uwielbiam! Muszę i taki patent wypróbować :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć jak najszybciej :)