Coś dla mnie owoce morza i ulubione curry. Tym razem zielone curry, które zrobiłam sama. 

zupa  

Curry pasta – do malaksera wrzucić listki kefir, ziarenka kolendry, obrany imbir, obraną szalotkę, oczyszczone z ziarenek i błonek zielone chili, bazylię, pokrojoną na kawałki trawę cytrynową. Zmielić dokładnie blenderem. Wlać wodę i olej i jeszcze raz zmiksować.

zupa

Gotowanie – do garnka wlać pastę curry i gotować chwilkę około 1 minuty. Wlać mleczko kokosowe, wymieszać. Dodać listki kefir, sok z cytryny, słodki groszek, młode kolby kukurydzy, krewetki, ośmiorniczki, mule{ małże}, ogonki mięsko z raków. Owoce morza można dodać dowolne. Doprawić do smaku solą. Gotować 3-5 minut. Nie za długo ponieważ owoce morza nie lubią długiego gotowania. gdyby trochę była za gęsta wlać trochę wody, zagotować i doprawić.

Wlać śmietanę i gotowe.

Smacznego.