31 paź 2018

KOPERTY Z TUŃCZYKIEM



Uwielabiam tortille , często je jem i przygotowuje. Dziś zapraszam na zapiekane tortille z tuńczykiem. Tobi się je szybko , smakują rewelacyjnie , są chrupiące. Polecam.


Zapraszam do polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/gotowaniepatki/ ,oraz odwiedzenia mojego Bloga -- https://gotowaniepatki.blogspot.com/ będzie mi bardzo miło 

składniki na 4 sztuuki:


  • 4 dowolne tortillę
  • 1 puszka tuńczyka stek w sosie własnym
  • 10 dag sera żółtego (dowolnego) może być mozzarella
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • sól i pieprz do smaku
  • 3 łyżki majonezu
  • 2 łyżki ketchupu np.pikantnego
PRZYGOTOWANIE;

 Tuńczyka (ja używam zawsze stek) odcedzamy z zalewy. Przekładam do miski.
 Następnie ser żółty trę na grubych oczkach, przekładam do miski.

Natkę pietruszki dokładnie,drobno siekam, przekładam do miski. Całość doprawiam solą i pieprzem.

Dodaję ketchup i majonez. Mieszam dokładnie.

Na środek tortilli przekładam porcję farszu. Zawijam tortillę według uznania (ja złożyłam w koperty).

Piekę w piekarniku 5 minut w 200 stopniach. Podaję z ulubionymi dodatkami.

Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF