środa, 18 lipca 2018

Pizza po domowemu



 Pizza po domowemu
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 keczup pikantny (ok. 300 gram)
  • 2 łyżeczki śmietany
  • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • 4 parówki
  • 1 kiełbasa
  • 1 cebula
  • 1 kuleczka sera mozzarella
  • szczypiorek
  • pieprz, sól

Ciasto rozłożyć na brytfannie wyłożonej papierem do pieczenia. Keczup połączyć ze śmietaną i koncentratem pomidorowym. Wyłożyć na ciasto.

Parówkę i kiełbasę pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę poszatkować drobno. Wyłożyć składniki na sos na cieście.

Ser mozzarella odsączyć z zalewy. Pokroić w mniejsze kawałki. Posypać po pizzy.

Szczypiorek poszatkować. Także posypać po pizzy. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. przez ok. 30 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz