wtorek, 4 września 2018

Przekąska Kibica



 Przekąska kibica i nie tylko
  • 1 opakowanie ciasta Filo
  • 15-17 plastrów dowolnej szynki (mogą być różne)
  • 30 dag sera żółtego
  • pęczek szczypiorku
  • pieprz, sól

Ciasto Filo rozłożyć na stolnicy. Na ciasto wyłożyć plasterki szynki, kładąc jeden obok drugiego. Należy ułożyć je tak, aby zostawić wolne boki.

Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Posypać po szynce. Szczypiorek posiekać. Także posypać po przygotowywanej przekąsce. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Zwinąć ciasto w rulon.

Pokroić w mniejsze kawałki. Połączyć w miarę potrzeby wykałaczkami.

Przełożyć na brytfannę, piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. przez ok. 15-18 minut, aż ser się roztopi.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz