sobota, 22 września 2018

Chleb tostowy zasmażany na patelni z dodatkami








 Chleb tostowy zasmażany na patelni z dodatkami
  • 1 opakowanie chleba tostowego
  • dowolna margaryna do smarowania
  • 40 sera żółtego
  • 1 pojedynczy filet z kurczaka
  • przyprawa do fileta z kurczaka
  • sól, pieprz
  • 1 słoiczek papryki marynowanej
  • szczypiorek
  • jajko, mąka, bułka tarta do panierki

Każdą kromkę chleba tostowego rozwałkować wałkiem i posmarować margaryną. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Posypać połową porcji sera po chlebie, dodać paprykę odsączoną z zalewy i pokrojoną w mniejsze kawałki.
Fileta pokroić na większe kawałki, podsmażyć na patelni, doprawiając do smaku. Położyć podsmażony filet na każdej kromce, posypać resztą sera żółtego i posiekanym szczypiorkiem. Zwinąć w rulon.
Obtoczyć w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. W miarę potrzeby pomóc sobie wykałaczkami, aby się nie rozwalało podczas smażenia.
Smażyć na patelni na złoty kolor. Podawać ciepłe.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz