wtorek, 30 października 2018

Pizza na cieście francuskim


Oj, warto mieć pod ręką cisto francuskie. Tak na wszelki wypadek ;) Szybka przekąska, idealna kolacja.












Składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 6 łyżek ketchupu
  • 1 sztuka kaki
  • 100 g plastrów salami
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • 10 pieczarek
  • 100 g tartej mozzarelli

    Przygotowanie


    1. Ciasto wykładamy na blachę do pieczenia, nakłuwamy widelcem i smarujemy ketchupem.
      Kaki nacinamy, sparzamy, usuwamy skórkę i kroimy na pół plasterki. Układamy.
      Salami układamy.
      Pomidorki kroimy na pół. Układamy.
      Pieczarki oczyszczamy, kroimy na plasterki. Układamy.
      Posypujemy startą mozzarellą.
      Zapiekamy 25 min w temperaturze 180°C.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz