28 paź 2018

GULASZOWA PO MOJEMU



Znudziły mi się ostanio już tradycyjne pomidorowe, pieczarkowa czy rosół. Postanowiłam wymyśleć coś innego , szybkiego , sycącego a dodatkowo przez pogodę - rozgrzewającego. Wpadłam na pomysł zrobienia zupy gulaszowej z mięsa wołowego z warzywami. Robi się ja szybko , mimo , że główny składnik - wołowina - trochę się gotuje. Polecam zniknęła bardzo szybko u Nas w domu :) 

Zapraszam do polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/gotowaniepatki/ ,oraz odwiedzenia mojego Bloga -- https://gotowaniepatki.blogspot.com/ będzie mi bardzo miło 


SKŁADNIKI NA 4 PORCJE:

  • 3 litry wody
  • 500 g mięsa wołowego gulaszowego
  • 200 g warzyw mrożonych dowolnych
  • Przyprawy: sól,pieprz,papryka mielona,liść laurowy mielony ,oregano
  • Mąka do panierowania mięsa
  • Olej rzepakowy do smażenia
  • Dodatkowo:pieczywo

PRZYGOTOWANIE:

 Mięso myję i kroję na małe kawałki. Otaczam w mące.
Na patelni rozgrzewamy olej, przekładam mięso, smażę ze wszystkich stron kilka chwil tak by pory się pozamykały. Doprawiam solą,pieprzem i papryką.

Całość przekładam do dużego garnka. Na patelnię wylewam trochę zimnej wody a następnie całość przelewam do garnka z mięsem. Dolewam pozostała ilość wody. Dodaję warzywa i pozostałe przyprawy.

Gotujemy na małym ogniu aż mięso będzie miękkie. Podaję z pieczywem.
 

Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF