Placuszki z dyni bez jaj i glutenu




Składniki :

- 2 łyżki nasion chia
- 3 łyżki wody
- 1/4 małej dyni hokkaido
- 3 łyżki mąki z amarantusa
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 1/2 łyżeczki pasty z kurkumy Przepis tutaj
- olej kokosowy do posmarowania patelni
- masło orzechowe 100%
- granat


Przygotowanie :

Nasiona chia mielimy w młynku. Zalewamy 6 łyżkami wody i odstawiamy na 15 minut
Po tym czasie dodajemy dynię, obraną i po tartą na tarce na dużych oczkach, mąkę z amarantusa, cynamon i pastę z kurkumy.
Wszystko dobrze mieszamy, najlepiej i najłatwiej będzie ręką.
Formujemy niewielkie placuszki i smażymy do zarumienienia z obydwu stron na patelni z odrobiną oleju kokosowego.
Smarujemy masłem orzechowym a na górę układamy granat. Warzywa dyniowate 2018

Komentarze

Popularne posty