Kolejny pomysł na pyszne, zdrowe i szybkie śniadanie w postaci rolady jajecznej. Możecie dodać do tej rolady swoje ulubione dodatki, jeść ją na ciepło i na zimno, zapakować i zabrać ze sobą do pracy, na uczelnie i nawet w podróż. Tylko dwa składniki, plus ulubione przyprawy i ulubione dodatki i otrzymacie pyszne śniadanie albo przekąskę w ciągu dnia. Polecam 🙂
Składniki:
– 2 jajka
– 1-2 łyżki mleka
– przyprawy wg smaku ( u mnie kurkuma, czubryca zielona, oregano, bazylia i pieprz)
– dodatki wg uznania ( u mnie serek twarogowy i łosoś wędzony)
Jajka rozbełtać z mlekiem i przyprawami. Mocno rozgrzać nieprzywierającą patelnie i posmarować kapką oliwy, wlać mieszankę jajeczną i smażyć na średnim ogniu pod pokrywką z dziurką. Kiedy wierzch się zetnie, wyłożyć ulubione dodatki, delikatnie podważyć i podnieść brzeg i zawinąć roladę przy pomocy dwóch łopatek kuchennych. Roladę przełożyć na talerz i podawać z ulubionymi warzywami. Smacznego 🙂
Nie słyszałam jeszcze o takiej roladce
To zwykła jajecznica tylko podana w formie rolady 🙂