Kruche babeczki z marakują

Pyszne kruche babeczki wypełnione słodko - kwaśnym kremem polecają się na weekend :)
Składniki:
ciasto
- 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej
- 200 g masła
- 1/2 szklanki cukru pudru
- 3 żółtka
- skórka otarta z jednej cytryny
masa
- 100 g białej czekolady
- 330 g śmietany kremówki
- 2 marakuje

Przygotowanie:
Wszystkie składniki na ciasto łączymy, zagniatamy, formujemy kulę i schładzamy w lodówce 30 minut. Następnie wyjmujemy ciasto i  wylepiamy nim foremki na babeczki. Pieczemy w 180 C około 15 minut. Jeszcze ciepłe wykładamy z foremek. Gdy foremki się studzą robimy masę. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i studzimy. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno i stopniowo dodajemy przestudzoną czekoladę. Do masy na koniec dodajemy marakuję, delikatnie mieszamy i kremem napełniamy przestudzone babeczki. Wierzch dekorujemy marakują.




Komentarze