Składniki:
30 dkg filetów z ulubionej ryby
20 dkg pieczarek
1/2 pora
2 łyżki posiekanego koperku
1/2 szklanki białego wina
1/2 szklanki mleka
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
przyprawa do ryb
sól, pieprz
Przygotowanie:
Rybę pokroić w kostkę i obsypać przyprawą. Pora pokroić drobno i zeszklić na średnio rozgrzanym oleju. Do pora dodać pokrojone pieczarki i podsmażyć aż grzyby puszczą sok. Posypać solą i pieprzem. Dodać rybę, podlać winem i posypać koperkiem. Kiedy wino odparuje wlać mleko wymieszane z mąką ziemniaczaną i gotować całość 5 minut. Doprawić do smaku. Podawać np. z ryżem.
Kasiu!
Lubię potrawy z ryb, zatem chętnie się poczęstuję:)
Smacznie pozdrawiam:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Polecam 🙂
PolubieniePolubienie