Ryba w lekkim sosie koperkowym

Składniki:

30 dkg filetów z ulubionej ryby

20 dkg pieczarek

1/2 pora

2 łyżki posiekanego koperku

1/2 szklanki białego wina

1/2 szklanki mleka

1 łyżeczka mąki ziemniaczanej

przyprawa do ryb

sól, pieprz

Przygotowanie:

Rybę pokroić w kostkę i obsypać przyprawą. Pora pokroić drobno i zeszklić na średnio rozgrzanym oleju. Do pora dodać pokrojone pieczarki i podsmażyć aż grzyby puszczą sok. Posypać solą i pieprzem. Dodać rybę, podlać winem i posypać koperkiem. Kiedy wino odparuje wlać mleko wymieszane z mąką ziemniaczaną i gotować całość 5 minut. Doprawić do smaku. Podawać np. z ryżem.

ryba w sosie

 

3 uwagi do wpisu “Ryba w lekkim sosie koperkowym

Dodaj komentarz