wtorek, 9 października 2018

MAKARON Z GRZYBAMI I SŁODKĄ ŚMIETANKĄ


WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 25 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 14 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 2-3

Składniki: 
  • 250 g makaronu,
  • 200 g grzybów leśnych,
  • 200 g śmietanki 30%,
  • 40 g masła,
  • mała cebula,'
  • 2 ząbki czosnku,
  • szczypta tymianku,
  • sól,
  • pieprz świeżo mielony,
  • duża garść posiekanej natki pietruszki.
Przygotowanie:
  • Grzyby oczyszczam, kroję na mniejsze kawałki.
  • Makaron gotuję al dente.
  • Cebulę i czosnek siekam, szklę na 20 g masła.
  • Do podsmażonej cebuli dodaję pozostałe masło i grzyby, oprószam tymiankiem, solą i pieprzem, smażę na większym ogniu około 8-10 minut (często mieszam).
  • Po tym czasie dodaję makaron, natkę i śmietankę, dokładnie mieszam, gotuję razem na małym ogniu jeszcze przez 5 minut. Doprawiam do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)