wtorek, 9 października 2018

Sałatka z wędzoną piersią kaczki

Kulinarny eksperyment uważamy za udany.












Składniki

  • sałata lodowa
  • czerwone winogrona
  • 1 wędzona pierś kaczki
  • orzeszki piniowe
  • 1 pomidor ( mogą być koktajlowe )
  • Sos : 2 łyżki octu winnego
  • 2 łyżki musztardy miodowej
  • 1 łyżka musztardy francuskiej
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • szczypta mielonego czarnego pieprzu
  • 2 łyżki płynnego miodu

    Przygotowanie

    1. Sałatę opłukałem, osuszyłem, porwałem na mniejsze kawałki. Winogrona po umyciu pokroiłem na połówki. Orzeszki pinii uprażyłem na suchej patelni. Pierś kaczki pokroiłem w plastry.
      Przygotowałem sos. Połączyłem wszystkie składniki. Dokładnie wymieszałem, aż powstała emulsja.
      Na salaterce rozłożyłem pierś kaczki, sałatę, połówki winogrona, cząstki pomidora. Posypałem orzeszkami, Polałem sosem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz