wtorek, 2 października 2018

Krem z gruszki i pietruszki


Dzisiejsza zupa super wpisuje się w jesienne dni.
Słodycz gruszki i pietruszki doskonale się uzupełniają i dają nam niespotykane doznania smakowe.

Potrzebujemy:
  • 60 dag korzenia pietruszki
  • 1 cebula
  • 3 gruszki
  • 1 łyżka masła klarownego
  • 100 ml białego wina
  • ½ l wywaru rosołowego
  • sól
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • ser pleśniowy
  • parzone migdały



Pietruszkę obieramy, kroimy na plastry i podsmażamy na maśle.
Następnie wrzucamy posiekaną cebulkę, podsmażamy i zalewamy winem.
Chwilę gotujemy i dorzucamy pociętą gruszkę oraz przygotowany bulion.
Wszystko gotujemy do miękkości, dodajemy ser pleśniowy i miksujemy.
Dodajemy sól i sok z cytryny.
Na talerzu dekorujemy posiekanymi migdałami. Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz