2 paź 2018

Ryżowy blok czekoladowy



Składniki:
warstwa biała:
55 gram masła
1 łyżka miodu
150 gram białej czekolady
50 gram ryżu preparowanego
warstwa ciemna:
55 gram masła
2 łyżki miodu
125 gram gorzkiej czekolady
75 gram ryżu preparowanego



Warstwa biała:
Roztopić masło, miód i białą czekoladę w niewielkim rondelku. Do miski wsypać ryż , dodać masę z rondelka i dokładnie wymieszać. Masę przełożyć do wyłożonej papierem blachy. Wyrównać spód lekko dociskając.




Warstwa ciemna:
Roztopić masło, miód i gorzką czekoladę w niewielkim rondelku. Do miski wsypać ryż , dodać masę z rondelka i dokładnie wymieszać. Masę równomiernie wyłożyć na masę białą. Wyrównać  lekko dociskając.





Całość wstawić do lodówki najlepiej na całą noc. Pokroić w kostkę.


SMACZNEGO

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz